Alkmaar, 7 oktober 2013. In de ruim honderdjarige geschiedenis van het Alkmaarse archief is het nog nooit voorgekomen dat er op één dag zoveel mensen binnen zijn geweest. Ruim duizend bezoekers uit Alkmaar en omgeving kwamen zaterdag een kijkje nemen in de nieuwe depots van het Regionaal Archief Alkmaar. Directeur Paul Post: "Ongelofelijk, zoveel mensen hadden we nooit verwacht! Het is een recordaantal. We zijn erg blij met de grote interesse. Gelukkig konden we dankzij de ruime opzet van de studiezaal en depots deze toestroom zonder problemen verwerken".

Naast de openstelling van het nieuwe depotgebouw waren er tal van andere activiteiten georganiseerd. Zo schoven veel mensen verwachtingsvol met hun bezittingen aan bij de Haarlemse antiquaar Bubb Kuyper. Een boek van Truitje Bosboom Touissant met een opdracht van haarzelf aan de dichter Willem Hofdijk, de 'minstreel van Kennemerland', sprong eruit als bijzonder stuk. Kuyper wist veelal wat over de oude stukken te vertellen. Ook de eenmalige tentoonstelling met de originele archiefstukken van het Alkmaarse beleg trok een constante stroom geïnteresseerden. Net als de fotoboeken met oude plaatjes uit de regio, klassenfoto's van leerlingen van de Ambachtsschool en historisch filmmateriaal dat vertoond werd in een 'filmzaal'.

Het depotgebouw werd voorafgaand aan de open dag, vrijdag 4 oktober in het bijzijn van bijna 250 genodigden officieel geopend door burgemeester Piet Bruinooge en gedeputeerde van de provincie Elvira Sweet. Auteur, journalist en programmamaker Ad van Liempt, bekend van onder meer Andere Tijden, sprak bevlogen over het belang van het behoud van archieven.

Voor degenen die niet konden maar wel nieuwsgierig zij, is de studiezaal is van dinsdag t/m vrijdag geopend voor bezoek. Ga naar de website van het Regionaal Archief Alkmaar voor meer informatie.

 

Pin It
Bekeken: 1268x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/