Alkmaar, 7 oktober 2013. Met een meedogenloze opening verraste Plubos tegenstander AORC uit Amsterdam en ieder ander in de zaal. Drie minuten en zes seconden had Plubos nodig om een 0-5 stand op het scorebord te krijgen. Vol ongeloof keek het publiek naar de doelpuntenmachine van Plubos. Dit beloofde wat. In de eerste helft vielen er nog twee doelpunten. De hoop en verwachting dat de tweede helft net zo mooi zou zijn voor Plubos werd niet aan voldaan. Plubos kreeg steeds meer moeite om goed geconcentreerd en efficiënt te blijven voetballen. Het gevolg: toch weinig vrolijke gezichten bij alle Alkmaarders ondanks de 2-9 overwinning.

Opmerkelijk was dat de doelpunten stuk voor stuk door een andere speelster waren binnen geschoten, waaronder ook een eigen inzet. Alleen Bianca Webeling stond nog niet op de scoringslijst van het team wegens een langlopende blessure,, maar in de tweede helft zette zij zichzelf er ook op met zowel het achtste en het negende doelpunt.

Die tweede helft AORC was veel nadrukkelijker aanwezig. Plubos creëerde nog steeds kans op kans maar een de bal wilde er enige tijd maar niet in, terwijl AORC twee kansen nodig had voor score. De Amsterdamsen kregen meer en meer vertrouwen aan de bal en gooiden er ook wat vechtlust tegen aan. Dan was er nog de zuivere penalty die Plubos werd onthouden toen Amy Visser onderuit werd gehaald binnen de cirkel maar slechts een vrije trap kreeg. Wat een extra mooie avond voor het team van de jarige coach Ron Admiraal had kunnen worden, eindigde dan toch wat teleurstellend.