Filmhuis Alkmaar heeft in haar eerste jaar in Overstad al ruim 50.000 bezoekers verwelkomd. Dat zijn er 10.000 meer dan verwacht. "Dat betekent dat er ook vanuit de regio al aardig wat publiek op ons afkomt", constateert voorzitter Stephan Adriani. "Het streven is om binnen twee jaar te groeien naar 90.000 bezoekers per jaar." De vernieuwde website die op 1 april live gaat moet daar een handje bij helpen.

Het filmhuis heeft een fantastisch eerste jaar achter de rug in haar nieuwe onderkomen aan de Pettemerstraat. Filmhuis Alkmaar telt nu drie ultramoderne zalen met respectievelijk 100, 60 en 40 plaatsen. Wekelijks worden er maar liefst 56 voorstellingen gegeven. Om dat alles in goede banen te leiden zijn er medewerkers in dienst voor horeca, marketing, en bedrijfsleiding, maar daarnaast zijn de ruim 80 vrijwilligers onmisbaar.

De basis voor de mooie bezoekersaantallen mag gezocht worden in de sterke en gevarieerde programmering, waardoor er voor iedereen altijd iets moois te zien valt. Daarnaast zoekt het Filmhuis Alkmaar voortdurend landelijke en lokale culturele instellingen op om mee samen te werken, zoals aanstaande buurman Podium Victorie of het IFFR filmfestival. Programmeur Kim Beaumont bruist van de ideeën. "Cross-over programmering, educatie, festivals en samenwerking staan centraal in de nieuwe koers van het filmhuis."

Pin It
Bekeken: 4065x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/