De collecte van Amnesty International, die van 5 tot en met 11 maart plaatsvond in de gemeente Alkmaar, heeft € 14.211,21 opgebracht. Dit mede dankzij de 103 vrijwilligers die in de gemeente collecteerden voor de mensenrechtenorganisatie.

In heel Nederland is dit jaar naar verwachting €1,5 miljoen opgehaald voor het werk van Amnesty. De organisatie dankt alle vrijwilligers voor hun geweldige inzet. Amnesty is een onafhankelijke organisatie die voor haar onderzoek, lobby en actie geen geld aanneemt van overheden of politieke groeperingen.

Met het geld kan Amnesty werk blijven doen, zoals voor Zainab al-Khawaja in Bahrein. Deze mensenrechtenactiviste, soms een doorn in het oog van de overheid, werd tot een jaar celstraf veroordeeld wegens belediging van de koning: ze had een foto van hem verscheurd. Na 2,5 maand met haar zoontje in de gevangenis te hebben gezeten, tot ze op 31 mei 2016 werd vrijgelaten. Amnesty, dat haar als gewetensgevangene beschouwde, voerde actie voor haar.

Kijk voor meer informatie op amnesty.nl. (foto: Amnesty)

Pin It
Bekeken: 3465x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/