De Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach staat in deze periode vol in de belangstelling. Zo ook op 4 april bij Dag en Dauw, het programma met gezellige dinsdagochtenden voor en door 55-plussers. Marijke Niele zal in de bibliotheek Alkmaar Centrum een lezing geven over het imposante muziekstuk en de componist.

Waarom schreef Bach de Passion en waarom blijft deze zo boeiend? Marijke Niele gaat in op de ontstaansgeschiedenis, de bezetting, het gebruik van dubbelkorigheid en de specifieke toonaarden die Bach gekozen heeft.

De lezing start om 10.00 uur. Toegang bedraagt €5 inclusief een kopje koffie of thee. Reserveren kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 072-5404335.Wie geen eigen vervoer heeft, kan tegen een kleine vergoeding worden gehaald en gebracht. Meer informatie op artiance.nl in de agenda. 

Pin It
Bekeken: 3148x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/