Alkmaar, 16 juli 2013. Huizenkopers die al afspraken gemaakt hadden over de koop van een woning maar die na 25 juni een starterslening hadden aangevraagd, vielen deels buiten de boot vanwege aangepaste regelgeving van de gemeente. Terwijl de stichting Nationale Hypotheek Garantie het percentage op verwervingskosten al op 1 januari van 8% naar 5% teruggeschroefd had, wist de gemeente pas in juni dat het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten dit ook gedaan had. De gemeente werkt hiermee samen en paste zijn eigen regels over startersleningen daarom pas op 25 juni aan. Er is nu besloten om mensen die hierdoor verrast werden tegemoet te komen. Zij mogen gebruik maken van de oude regelgeving. De hand wordt over het hart gestreken voor degenen die precies op 26 juni aanvraag hebben gedaan.

Navraag bij de gemeente wijst uit dat het SVN de verlaging wel in een nieuwsbrief heeft gepubliceerd, maar niet direct aan de gemeente doorgegeven had. Blijkbaar is de betreffende publicatie over het hoofd gezien. De woordvoerster wist tevens te melden dat het percentage op de verwervingskosten op 1 januari 2014 teruggebracht zal worden naar 3% en daarna jaarlijks met telkens een procent afgebouwd zal worden tot nul.

Pin It
Bekeken: 1148x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/