Alkmaar, 16 juli 2013. Rijrichtingen zijn al enige jaren onderwerp van discussie binnen de Alkmaarse politiek, maar ook daarbuiten. Met het afblazen van de Bestevaerbrug viel een mogelijkheid weg om de de zuidkant van Alkmaar beter bereikbaar te maken vanaf het stadscentrum en stadsdelen ten noorden ervan. In 2010 was er al een evaluatie geweest over de uitwerkingen van de huidige verkeerssituatie, met als gevolg dat er niets aan gedaan werd. De realisatie van parkeergarage Schelphoek en het herinvoeren van tweerichtingsverkeer op de Kanaalkade deden de discussie opnieuw oplaaien.

Aangezien tweerichtingsverkeer op het hele traject Wagenweg - Bierkade met het huidige coalitieakkoord geen optie is, stelt de raad voor om een nieuw onderzoek uit te laten voeren over het invoeren tweerichtingsverkeer op de Bierkade en de rijrichting op de Wagenweg om te keren. Voornaamste probleem is dat de Bierkade dan 'dood zal lopen' bij de Luttik Oudorp voor mensen vanaf de Vondelstraat. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren. Het onderzoek moet in oktober 2013 afgerond zijn.

Pin It
Bekeken: 1258x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/