Alkmaar, 9 juli 2013. Aankomende weken gaan weer veel automobilisten in Alkmaar en omgeving met de auto op vakantie. Goed zicht onderweg is dan wel zo veilig en comfortabel. Eén van de voornaamste oorzaken van minder zicht tijdens de reis zijn niet goed werkende ruitenwissers. Uit een steekproef blijkt dat bijna één derde van alle wisserbladen niet goed functioneert. Loszittende wisrubbers laten een langzaam wegtrekkende waas achter op de voorruit of maken een stuiterend geluid en veroorzaken krassen. GlasGarage Alkmaar heeft een aantal handige tips op een rijtje gezet voor een helder voor(r)uitzicht voor een veilige reis naar de vakantiebestemming.

De heer Schilder van GlasGarage Alkmaar: "Slecht werkende ruitenwissers en vette ruiten maken de reis onnodig gevaarlijk. Maak daarom voor vertrek de rubbers schoon met een doekje en wat water en controleer de werking van de wissers. Nieuwe ruitenwissers zijn overigens niet duur en makkelijk te monteren. Bovendien voorkomen ze dat u kilometers lang tegen een vervelende waas zit aan te kijken. Een waterafstotende coating helpt bij het houden van goed zicht."

GlasGarage geeft meerdere tips om veilig op vakantie te gaan. Het bedrijf adviseert met een ster in de voorruit de airco niet meteen vol aan te zetten als de zon er vol op gestaan heeft. Beter nog is de ster voor de reis te laten repareren. En mocht die airco harder te lijken werken, dan is het aan te raden om na te kijken of er nog genoeg koudemiddel in het systeem zit. Een airco lekt gemiddeld 10% koudemiddel per jaar. Kans op diefstal is te beperken door het kenteken in de ruiten te laten graveren.

Pin It
Bekeken: 1640x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/