Alkmaar, 3 juli 2013. Het is vakantietijd en dat betekent meer jeugdfilms in Provadja. Vanaf 7 juli tot 18 augustus draait elke dinsdag, donderdag en zondag een jeugdfilm in de Filmzaal. Deze week zijn dat Lotte en de Maansteen (4+) en Mees Kees (7+). Lotte betrapt in Lotte en de Maansteen twee rare snuiters als ze een steen uit de koffer van oom Klaus pikken. Geschrokken laten ze de steen vallen en vluchten weg. Oom Klaus vertelt Lotte hoe hij aan de steen gekomen is en dat er eigenlijk drie stenen zijn. Lotte denkt dat de steen te maken heeft met iets geheimzinnigs. en probeert het geheim te ontdekken. Mees Kees draait inmiddels een aantal weken. Het won de publieksprijs voor Beste Nederlandse Kinderfilm op Cinekid 2012.

Ook voor volwassenen is er genoeg te zien. Oscarwinnaar Pedro Almodóvar (Hable con Ella, Volver) keert met de hilarische komedie Los Amantes Pasajeros terug naar zijn roots. De passagiers van vlucht 2549 richting Mexico Stad krijgen de schrik van hun leven als het toestel door een technisch mankement dreigt neer te storten. De piloten proberen een oplossing te bedenken om een crash te voorkomen en ondertussen probeert het overige vliegtuigpersoneel het de passagiers zo aangenaam mogelijk te maken. Dit resulteert in hilarische en excentrieke scènes.

La Religieuse is een verfilming van Denis Diderot's roman uit 1796. De zestienjarige Suzanne wordt door haar familie gedwongen het klooster in te gaan. Ze weet dat dit leven niet voor haar is weggelegd en probeert zich eraan te onttrekken. Dit mislukt en haar lijdensweg wordt steeds tragischer. Totdat ze de brieven die ze in de loop der jaren aan haar familie heeft geschreven het klooster uit weet te smokkelen.

Voor de tweede week draait het regiedebuut van Dustin Hoffman in Provadja. Quartet is een feelgood-komedie, over een huis voor gepensioneerde musici. Er wordt een concert voorbereid ter ere van wijlen Guiseppe Verdi's verjaardag, de beroemde Italiaanse componist. Dan arriveert Jean (Maggie Smith) in het huis, een echte diva die weigert mee te zingen. Toch zal de voorstelling door moeten gaan...

Pin It
Bekeken: 1203x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/