Alkmaar, 22 juni 2013. Het college heeft met de gemeenteraad ingestemd met het opstellen van een nieuwe ontwikkelingsvisie voor het noodlijdende Overstad. Deze moet er met 18 maanden liggen. "De tijd van grote vergezichten en blauwdrukken voor de toekomst ligt echter achter ons. Gegeven de huidige crisis vraag gebiedsontwikkeling nu om een andere aanpak. Een aanpak die je zou kunnen omschrijven als 'uitnodigingsplanologie'," aldus burgemeester Bruinooge namens het college. "We willen niet precies voor Overstad vastleggen wat er moet komen, maar juist potentiële investeerders uitnodigen om in het gebied te investeren."

Om gestructureerd iniatieven te ontplooien en te laten ontplooien ontwikkelt de gemeente een kansenkaart. Deze zal na een workshop bedoeld om die kansen te inventariseren vorm krijgen. Belanghebbende partijen krijgen inspraak, zoals de Bedrijvenvereniging Overstad, externe ondernemers, woningbouwcorporaties en de gemeente zelf, onder leiding van een externe voorzitter. Op de kansenkaart komt globaal te staan waar wat wordt nagestreefd. Bij de kansenkaart hoort ook een set van spelregels die de gemeente zal hanteren voor een bestemmingswijziging. Als een eigenaar of potentieel nieuwe eigenaar met een goed idee komt worden de uitnodigingsfilosofie en de planologie toegepast.

Pin It
Bekeken: 1203x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/