Alkmaar, 10 juni 2013. Het RedProvadja Festival. De titel liet aan duidelijkheid niets te wensen over en de opkomst was zeer bevredigend. Provadja is al jaren bezig om uit het pand aan het Verdronkenoord te komen en een betere locatie te bemachtigen. Kunsteyssen, de Zoutziederij, YXIE, de Harmonie, en als laatste mogelijkheid de te realiseren JT megabioscoop op Overstad. En dat knelt. Provadja ziet het als onafhankelijk en niet-commercieel  filmhuis en 'vlakkevloertheater' absoluut niet zitten om het oude centrum te verlaten om op een 'veredeld industrieterrein' neer te strijken onder de vleugels van een 'commercieel gepolijst'  bedrijf. Dus `werden alle registers nog maar eens opengetrokken en liet Provadja zondag de hele dag zien wat het te bieden heeft. En dat is niet weinig. De kwaliteit van het aangeboden prgramma lag op een pretig niveau en over opkomst viel ook niet te klagen.

Maar volgens bestuursvoorzitter  Willem Laan zijn het ook niet de 'bezoekers die provadja in de steek laten'. Toch was er, na goed zoeken, ook wel wat politieke vertegenwoordiging te vinden. Geen wethouders helaas, die hebben allemaal verstek laten gaan. Het enige hoorbare tegengeluid kwam van Yolande de Bont van de VVD die tijdens het cultuurdebat aanschoof. En daar schoot Provadja zich helaas in de eigen voet. Want de toon richting dat tegengeluid was weinig genuanceerd, en ontsteeg, ondanks een dappere poging van de gespreksleiding, nauwelijks het niveau "hier die subsidie!". En dat heeft Provadja nou net niet nodig.

 

Pin It
Bekeken: 2195x
https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/