Alkmaar, 8 juni 2013. ‘’Maher en Altidore werden gediscrimineerd en Nederland keek toe. Hoe kan het anders?’’ en ‘"Een Islamitisch kind hoort niet bij een lesbisch/homo-stel". ’Homo’s, allochtonen, autochtonen, moslims en christenen waren vrijdagavond naar Life072 gekomen om over dergelijke stellingen te debatteren. Stichting Majo, Centrum voor Jeugd en Gezin, Gemeente Alkmaar en Bureau Discriminatiezaken Noord-Holland Noord organiseerden het debat dat uiteindelijk door Joyce Esser van het CDJA werd gewonnen. Zo’n twintig jongeren en een gelijk aantal toeschouwers kwamen bijeen in een net iets te warme ruimte. De jongeren deelden hun mening over de soms wat scherpe stellingen. Bijvoorbeeld de stelling over een Islamitisch kind dat niet thuis hoort bij lesbische ouders. Zelfs tot aan de laatste stelling werd er aan gerefereerd. De standpunten bleken voorspelbaar, vooral jongeren met een Islamitische achtergrond vonden dat het niet kon en autochtonen jongeren vonden het geen probleem. Er ontstond een felle discussie, waarbij de Islamitische jongeren steun kregen uit onverwachte hoek: het CDJA, de jongeren van de jongerenafdeling van het CDA vonden ook  dat er rekening gehouden moet worden met de achtergrond van het pleegkind.

Gaandeweg het debat kwam er wel steeds meer begrip voor elkaars standpunten en dat kwam het debat ten goede. Er werd meer en beter naar elkaar geluisterd, rn afwijkende meningen werden geaccepteerd. De jury, die bestond uit Luc Hofmans (Bureau Discriminatiezaken Art.1 Noord-Holland Noord), Gert-Jan Geugjes (wijkcoördinator Overdie) en Linda Vriesman (Wijkagent Overdie), bekeken het met plezier, want respect, het laten uitspreken en de meeste overtuigingskracht waren de hoofdpunten waar zij op letten. Joyce Esser, zeventien jaar en lid van het CDJA, won uiteindelijk het debat. De jury gaf als commentaar dat ze een duidelijkheid, eerlijk en bovenal persoonlijk betoog hield. Joyce is blij met haar overwinning en weet al wat ze met haar prijs, €100, gaat doen: ‘’Uit eten met het bestuur van het CDJA.’’ Zelf gaf ze toe dat ze vorig jaar gedeeld eerste was geworden, en dat het haar dit jaar iets makkelijker is gemaakt omdat haar opponent van toen niet aanwezig was.

20130608 jongerendebat

Pin It
Bekeken: 1273x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/