De waterpolodames van DAW konden zondagavond in Waddinxveen geen potten breken tegen De Gouwe 2. In het laatste kwart ontglipte de thuisploeg en werd het 5-3, waardoor de Alkmaarders na drie wedstrijden nog steeds puntloos zijn in de Bonds 2e klasse A.

In het eerste kwart scoorden Linda Schenk en Steffie Nooij nog voor DAW middels goede aanvallen, terwijl De Gouwe maar één van vijf overtalsituaties wist te benutten. In het tweede kwart kwam De Gouwe wel langzij. DAW bleef toen puntloos, ondanks straftijd voor een tegenstander.

In het derde kwart rondde Diane van Schaik voor DAW wel weer een 'man meer' situatie af. De Gouwe deed datzelfde dus de stand werd 3-3. In de laatste periode scoorde de thuisploeg echter twee keer na een mid-voor duel, volgens DAW vanuit een overtreding. De Alkmaarse formatie wist zich toen geen raad met de verdedigende stelling van De Gouwe.

De komende drie weken heeft Dames 1 geen wedstrijden, zodat wat trainingsachterstand weggewerkt kan worden. Dit is nodig ook want, alhoewel de drie tegenstanders tot nog toe sterk waren, een laatste plaats met nul punten is DAW onwaardig.