Alkmaar, 12 maart 2013. Burgemeester Piet Bruinooge heeft, als voorzitter van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord, een brief geschreven aan minister Opstelten van Veiligheid & Jusitie. Het is een reactie op de voorkeur van de Bas Eenhoorn (voorzitter meerpartijenoverleg meldkamers) om de meldkamer van Noord-Holland bij Schiphol te plaatsen. Bruinooge vindt de operationele argumenten niet geldig. De locatie Schiphol kent een hoog risicoprofiel en is voor de regio Noord-West-Holland niet centraal gelegen. De verhuizing zal nadelig zijn voor werkgelegenheid in de regio en de burgemeester mist ook een financiële onderbouwing.

Eenhoorn had aangegeven dat operationele argumenten van de Koninklijke Marechaussee (Kmar) doorslaggevend waren voor locatiekeuze. Dit was tegengesteld op wat minister Opstelten eerder had aangegeven. Qua risico's had Eenhoorn vergelijkingen gelegd met de Rotterdamse Haven, maar Bruinooge wijst deze van de hand. De Alkmaarse burgemeester over werkgelegenheid: "Noord-Holland Noord wordt dramatisch hard getroffen. In onze regio is deze anderhalf keer hoger dan in de rest van Nederland. De minister breekt hiermee ook een eerdere belofte van minister Van der Hoeven met betrekking tot de gasopslag (TAQA)."

Schiphol zou goedkoper ziijn dan Alkmaar (€90 om €143 per vierkante meter), maar hiervoor ontbreekt onderbouwing. Sterker nog, Harry van den Brink, districtscommandant Kmar op Schiphol, had een prijs van €145 genoemd. Bruinooge vermoed dat Justitie kosten naar Defensie wil doorschuiven, en maakt zich zorgen over gevolgen voor de belastingbetaler. Hij pleit voor een onafhankelijk financieel onderzoek en verzoekt dit in de vergadering van 13 maart te bespreken. Tot slot maakte hij minister Opstelten erop attent dat deze zijn belofte een bestuurlijk overleg te organiseren, en met een financiële onderbouwing (businesscase) is gekomen voor de locatie Schiphol, nog niet nagekomen is.

 

Pin It
Bekeken: 1376x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/