Alkmaar, 12 maart 2013. Bruisend-Alkmaar vindt het gebruik van dieren bij evenementen zeer ongewenst en stelt de gemeente hierover schiftelijke vragen. Dit is een reactie op de openingsceremonie van het vernieuwde VVV op 8 maart, waarbij een woestijnhavik de sleutel van het pand kwam brengen. De fractie schaart zich naast de Dierenbescherming en de Werkgroep Roofvogel Nederland. Deze zijn ook tegen, of het nou wel of niet voldoet aan lokale en landelijke wet- en regelgeving. Volgens de Werkgroep moeten de dieren honger hebben om te luisteren en kunnen ze alleen bewegen als de vogelhouder dit toestaat. Dat gebeurt in de praktijk te weinig. Daarnaast wordt menige roofvogel door hobbyisten tot een papegaaienkooi veroordeeld.
 
Fractieleider Bart van Groen wil van de gemeente weten of er een vergunning afgegeven was, en zo ja, waarom. Daarnaast liggen er de vragen of de gemeente zijn subsidie hiervoor wel moet laten gebruiken en of er in de toekomst eventueel (opnieuw) vergunningen worden afgegeven. Bruisend-Alkmaar vindt dat gemeente Alkmaar met het toestaan van dergelijk vermaak een verkeerd signaal afgeeft.

 

Pin It
Bekeken: 1118x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/