Alkmaar, 2 november 2012. Theater de Vest krijgt Pinokkio op bezoek, en wel op zondag 4 november aanstaande. Iedereen kent het verhaal van Pinokkio vast wel. Hij is een pop, geboren uit een stuk hout en de beitel van zijn vader Gepetto. Hij droomt ervan een echte jongen zijn. Die mogelijkheid krijgt hij, maar alleen hij ongelofelijk braaf is. En dat is ongelooflijk moeilijk als je in je leven plezier wilt maken en in zeven sloten tegelijk te loopt. Het verhaal draait om groot worden en hoe verwarrend dat kan zijn, met zoveel te kiezen en zoveel fouten om te maken. En dan is er ook nog die neus, die groeit als Pinokkio een leugentje vertelt... Maar als hij de Blauwe Fee kwijtraakt en Gepetto wordt opgeslokt door de Grote Haai, vindt Pinokkio het niet moeilijk meer om het goede te doen. En blijkt er een dapper jongenshart te kloppen in zijn houten lijf.

Pinokkio is een 'stoere' voorstelling voor grote en kleine rebellen. In een decor van Rieks Swarte waarin niets is wat het lijkt, is de verbeelding aan de macht. In een handomdraai van het Marionettentheater naar het binnenste van de Grote Haai. Een wilde verzameling van bonte figuren zingt, jokt, danst, misleidt en heeft lief. En wie het hart op de juiste plek heeft, wordt een echte jongen.

In de zomer van 2012 maakte de Toneelmakerij samen met Theater de Vest de theatermarathon Mehmet De Veroveraar, in Projekt 072 in Alkmaar. Een heuse hit in de stad! De Toneelmakerij heeft sindsdien weleen heel bijzondere band met het theater als de stad. Dat geeft Pinokkio in Alkmaar een extra tintje.

Pin It
Bekeken: 1610x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/