Alkmaar, 31 oktober 2012.  Alkmaarder Marco S. (37) moest maandag voor zes gevallen van koperdiefstal op zitting verschijnen. Hij hoorde het Openbaar Ministerie 14 maanden celstraf tegen hem eisen, en klinische opname vanwege zijn drugsverslaving. Er waren overigens maar twee schadeclaims ingediend met een totaal van 20.000 euro, een bedrag dat de waarde van de buit ver oversteeg. Samen met twee handlangers werd S. op 2 augustus 2012 betrapt, terwijl zij een poging deden koper van het dak van de Schouwburg De Vest te 'knippen'. Het ging hen om dakbedekking en bliksemafleiders. Niet veel vroeger waren ze actief geweest bij een woonzorggroep in Hoorn. Andere zaken in het dossier zijn koperdiefstal bij een auto- en een vastgoedbedrijf in Alkmaar, bij de Campinafabriek in Heiloo, bij Meneba Meel in Wormerveer, en bij het Hoogheemraadschap te Amsterdam. 

Marco S. is iemand die geleidelijk aan lager wal is geraakt. Een paar jaar geleden begon zijn leven hem te ontglippen door depressies en een toenemende drugsverslaving. Hij verloor geleidelijk aan zijn baan, zijn huis zijn vriendin en het contact met zijn dochter, trok meer en meer op met foute vrienden en kwam meermalen in aanraking met justitie. Hij heeft op dit moment geen vaste woon- of verblijfplaats en zijn schuld is opgelopen tot een ton. Zijn aanhouding wil S. aangrijpen om tegenover de politie schoon schip te maken. 

De zaak van S. bracht weer aan het licht dat koperdiefstal allerminst uitgebannen is. Het kwam regelmatig voor dat andere dieven Marco S. en zijn handlangers al voor waren geweest. Dat was dan ook een argument van advocaat G. Kruizinga om de schadeclaims van tafel te krijgen. ,,Van oud papier inzamelen of glazen wassen word je sneller rijk'', constateerde rechter P.Littooy. Daarmee duidde hij aan dat de rechters moeite hebben om de motivaties van koperdieven te doorgronden. Uitspraak over het dossier van Marco S. volgt op 12 november.

Pin It
Bekeken: 1316x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/