Zaterdag vond aan het strand van Luna het sportevenement HALinbeweging plaats. Dit is een initiatief van borstkankerpatiënte Gertie Franconeri en fysiotherapeut Jacco Schekkerman in samenwerking met Rotaract Alkmaar.

In 2012 werd Gertie geconfronteerd met één van de ergste diagnoses, kanker. Vanaf dat moment is ze geregeld te vinden op de dagbehandeling oncologie van het Medisch Centrum Alkmaar.

Over de hulp van het personeel viel niets te klagen, maar over iets anders op die afdeling wel, namelijk de uitstraling van de afdeling. Die is voor de kankerpatiënten die er vaak komen vrij ongezellig. Daarom wil Gertie er met met behulp van de opbrengst van HALinbeweging er een huiselijke sfeer aan geven zodat patiënten zich meer op hun gemak voelen.

"HALinbeweging heb ik op de behandeltafel bedacht samen met mijn fysiotherapeut Jacco Schekkerman" vertelt Gertie. De bedoeling is om met alle sponsoren en sportpartners bij het strand van Luna in Heerhugowaard een heus sportfestijn te organiseren om op die manier geld in te zamelen voor de afdeling dagbehandeling oncologie.

Jacco Schekkerman vertelt dat er tijdens HALinbeweging verschillende sporten zijn voor jong en oud om te doen, zoals aan hardlopen, waterskiën, voetballen, boksen en nog veel meer. De hele dag door waren er verschillende rondes zodat iedereen kon meedoen aan de sport die hij of zij leuk vond.

 

Pin It
Bekeken: 4556x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/