Alkmaar Handhaaft Zwarte Piet wil tijdens de intocht van Sinterklaas op zaterdag 13 november demonstreren en Pegida is inmiddels ingegaan op de uitnodiging om mee te doen. Het wordt de eerste intocht in Alkmaar zonder Zwarte Pieten. De bedoeling is dat er bij de Grote Kerk wordt geprotesteerd, op dezelfde plek waar drie jaar geleden Kick-Out Zwarte Piet stond.

"We hebben er nu al zin in, dit jaar komen onze Zwarte Pieten naar gemeente Alkmaar", Twitterde Edwin Wagensveld van Pegida. "Alkmaar is de laatste middelgrote stad in Nederland die Zwarte Piet in de ban doet, zegt Thomas van Elst van Alkmaar Handhaaft Zwarte Piet tegen het NHD. Een bolwerk dat verloren gaat en dus de laatste plek waar nog verzet mogelijk is. Hij beseft zich dat het een verloren strijd is, maar de pro-Zwarte Pieten beweging wil nog een keer zijn genoegen uiten. Van Elst wil nog meer gelijkgezinde organisaties uitnodigen.

Volgens Van Elst is er veel steun, maar lijkt de kritiek op sociale media onderhand te overheersen. Die mensen willen gewoon rust rond het kinderfeest. Maar hij streeft naar een ludiek protest zonder problemen. Hij verwacht geen tegenprotest van KOZP en is niet van plan de groep AZ-supporters die in 2019 de confrontatie zochten met KOZP uit te nodigen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl