De Alkmaar City CleanUp 2021 heeft maar liefst 260 kilo aan zwerfafval opgeleverd. Wethouder Robert te Beest is erg tevreden over het resultaat van de 26 aangemelde initiatieven. "Mooi resultaat met dank aan 396 vrijwilligers. Dit jaar veel acties, meer vrijwilligers en minder zwerfafval. Het gaat dus de goede kant op! Dank aan Nederland Schoon, Stadswerk072, LoveNotWaste en de vele vrijwilligers."

Ook burgemeester Anja Schouten is blij met het resultaat. "Dank aan alle vrijwilligers voor dit mooie resultaat!"

De Alkmaar City Cleanup werd georganiseerd op World Cleanup Day. De Nederlandse editie was de meest succesvolle tot nu toe, met een recordaantal van 41.342 deelnemers die meededen aan 1.574 aangemelde opruimacties. Daarbij komen nog alle ongeregistreerde initiatieven. Ook de tweede editie van de speciale scholendag was een groot succes; ruim 200 scholen hielden een opruimactie.

Uit de getallen blijkt dat de invoering van statiegeld op plastic flesjes op 1 juli 2020 zijn vruchten afwerpt: er werd 37 procent minder aangetroffen. Met stip worden sigarettenpeuken het meeste gevonden. Op twee staan blikjes en op drie snoepwikkels. Nieuwkomer in de statistieken zijn handschoenen op plek 9 en mondkapjes op 10. Het is nog wachten tot 2023, maar dan zit er ook statiegeld op blikjes. (foto: Twitter @RobertteBeest)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl