Gemeente Heerhugowaard heeft drie bouwlocaties waar sociale verhuur staat gepland aangewezen als 'urgentielocatie'. Het gaat om twee woongebouwen in De Draai, aan het Tuinfluiterpad en de Boerenzwaluwstraat, en een pand op het grasveldje aan de Berckheidelaan. Onder de woningen zijn er rond 100 gereserveerd voor sociale verhuur.

De gemeente spreekt van urgentie vanwege de grote behoefte aan vooral sociale huurwoningen en de uitstroom vanuit het Pact 'Wonen met ondersteuning – commitment op leefbaarheid', waar ook gemeente Langedijk bij aangesloten is. De ontwikkeling wordt samen met woningcorporaties Woonwaard en Woonstichting Langedijk uitgevoerd.

De vormgeving van de drie gebouwen staat nog niet vast, maar wel dat er rond 100 sociale appartementen komen variërend van compacte studio's tot driekamerwoningen. Woonwaard wil op de locaties in De Draai graag modulaire houtbouw. Voor de locatie Berckheidelaan zijn nog geen keuzes gemaakt, eind dit jaar volgt een bewonersbijeenkomst.

Naast de drie urgentielocaties wordt in 2022 gestart met plannen voor een gebouw met sociale verhuur aan de Titanialaan. Daarnaast wordt met Woonstichting Langedijk naar nog een locatie gezocht.
Pin It