Donderdagnacht is in Alkmaar een kat door een hond aangevallen en daarbij zwaargewond geraakt. Naar verluid zag een stelletje met een eigen hond het gebeuren en zocht daarna spoedhulp voor de kat. Ze konden nergens in de regio terecht, niet bij de dierenambulance en niet bij de dierenarts in de regio. Een kliniek in Amsterdam verwees zelfs door naar Nieuwegein. Uiteindelijk konden ze terecht bij dierenarts Maurice Kuyten in... Middenmeer.

"Bij binnenkomst was de kat helaas al op sterven na dood en voor ik kon euthanaseren is de kat in mijn handen gestorven", laat Kuyten later via Facebook weten. De kat had meerdere gebroken ribben, perforaties van de longen en een gescheurde buikwand. Hij deelde het verhaal om (met succes) de eigenaar van de kat te achterhalen. De kat was niet gechipt en de helpers hadden geen gegevens achtergelaten. Ook wilde hij zijn frustratie uiten. "Schande voor al die dierenartsen die geen diensten meer draaien; een slechte ontwikkeling in de diergezondheid."

Dat het bijtincident mogelijk iets anders verliep dan het stel eerst vertelde bleek toen hij doorvroeg. Kuyten vermoed nu dat het fout is gegaan met een Husky waar het stel op paste.  Toch wil hij niet oordelen over het eventueel wel gevluchte baasje, de hond en het reddende duo. "Het kan altijd gebeuren. Ik word ook niet boos als je hond heeft gebeten. Ik vind het in ieder geval fijn dat ze die kat gebracht hebben, ze waren ook heel vriendelijk. Het siert ze dat ze zoveel moeite hebben gedaan."
Pin It
Bekeken: 2787x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/