Bovenmolen G langs de Molendijk bij Schermerhorn biedt voorlopig even de trieste aanblik van een vleugellamme molen. Dinsdagmiddag rond 15:30 uur brak één van de wieken af. Molenaar Fred Oudejans stond met zijn rug naar de molen op het moment dat het gebeurde: "Ik was aan het maaien dus die machine overstemde alles. Het gaat in een tel van een seconde, krak, boem. Ik had er eerst geen eens erg in."

Eigenlijk mogen wieken van een molen niet meer breken sinds de houten exemplaren vervangen zijn door stalen exemplaren. Maar het gebeurt evengoed. "Op een gegeven moment is het gewoon af. En alles dat af is komt naar beneden. Ik heb het al eerder meegemaakt", zo laat de broodnuschtere Oudejans weten in de podcast van Alkmaar Centraal.

Er is meteen actie ondernomen. Brokstukken zijn opgeruimd en gevaarlijke situaties zijn veilig gemaakt. Naast de wiek moet ook de molen de nodige reparaties ondergaan. De roede is na het afbreken "als een speer door het riet gegaan." Woensdag komt er een kraan en wordt de gebroken roede verwijderd. Dan kan er ook beter bepaald worden hoe lang de reparatie gaat duren en wat de kosten zijn.
Pin It
Bekeken: 3504x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/