De twee jongemannen die in november 2019 gewapende overvallen pleegden op een nagelstudio en een snackbar in Heerhugowaard, zijn schuldig verklaard. De nu 23-jarige dader krijgt 28 maanden celstraf, waarvan twaalf voorwaardelijk, en daarna moet hij naar een GGZ-instelling. Zijn 19-jarige handlanger is op dit moment opgenomen. De toen minderjarige krijgt aansluitend 450 dagen jeugddetentie, waarvan 253 dagen voorwaardelijk. De nummer drie in de vluchtauto krijgt 20 maanden, de helft voorwaardelijk.

Op 23 november wilden twee jongemannen een nagelstudio aan de Middenweg te overvallen, maar dat ging mis en ze waagden nog een poging bij de snackbar net verderop. Ook dat lukte niet omdat klanten hen te lijf gingen. Daarna gingen ze er vandoor met een vriend die klaarstond met een vluchtauto. De overvallers bekenden, maar het wordt hen zwaar aangerekend dat ze de medewerkers en klanten, waaronder meerdere kinderen, de stuipen op het lijf joegen.

De oudste dader was al veroordeeld voor een vermogensdelict en kreeg de diagnose dat hij verminderd toerekeningsvatbaar is door psychische stoornissen. Na zijn celstraf en opname in een instelling, moet hij zich ambulant nog verder laten behandelen. Zijn compagnon zit al in een instelling. Daar moet hij voorlopig blijven.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl