De provincie haalt een van de twee drijvende delen van de Rekervlotbrug in Koedijk uit het water voor nadere inspectie en reparatie. Bij de aanvaring op 8 februari is er onder andere een scheur in het brugdek ontstaan. Het vlot wordt dinsdag 22 juni met een telekraan op een schip gezet en naar de werf gevaren. De verwijdering start om 07:00 uur en duurt naar verwachting tot eind van de middag.

De verwijdering en reparatie van het brugdeel heeft op zich laten wachten, omdat de voorbereidingen veel tijd vergden. De telekraan komt langs de Kanaaldijk in Koedijk op de opstelplaats voor de brug te staan, zodat het wegverkeer er langs kan. De pont en het andere vaarverkeer zullen ook weinig tot geen hinder ondervinden.

Op 8 februari voer een schip tegen de Rekervlotbrug. De schade is groot en aan vrijwel ieder brugdeel is beschadigd. Het dek van het brugdeel dat wordt gerepareerd is deels losgescheurd. Verder is het systeem dat de brug vlak voor het sluiten uitlijnt beschadigd, net als het grendelwerk dat de twee delen van de brug aan elkaar koppelt. Bovendien is de constructie die de vlotten aandrijft naar binnen geduwd.

Het is nog niet duidelijk wanneer de brug weer hersteld is. Sinds 19 april vaart er naast de Rekervlotbrug een tijdelijk pontje. Deze blijft in ieder geval tot in de zomer varen op werkdagen van 07:30 uur tot 17:30 uur.

Meer info via de regionale Facebookpagina van de provincie en noord-holland.nl/rekervlotbrug. Bellen kan ook via 0800-0200600 (gratis) of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl