00:00
55
00:00

De museummolen bij Schermerhorn is deze week weer open gegaan voor publiek. Waarnemend burgemeester Emile Roemer was een van de eerste bezoekers en en onthulde het nieuwe logo. De gedwongen sluiting is meteen benut om het publiek een nog beter zicht te geven op de aloude molenmechaniek en het maalproces. De vloer van de kap en de deuren bij de entree zijn nu van glas. De bezoeker kan zo veilig de draaiende molen bekijken. Er is een nieuwe steiger van het ’Sloepennetwerk’ bij de molen gebouwd. Ook de bezoekersfilm is vernieuwd.

Bezoekers kunnen ook zien hoe de restauratie vordert. De molen krijgt een nieuwe vijzel en nieuwe roeden. De molenschuur wordt opgeknapt en uitgebreid. Daar keert de permanente tentoonstelling terug. De Museummolen - officieel Ondermolen D - begint aan het 53e seizoen. Voor de uitbraak van de corona-pandemie ontving de Museummolen bijna 30.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. In 2020 ging de molen beperkt open en konden een handvol Duitse en vooral Nederlandse bezoekers de molen in alle rust bewonderen.

Burgemeester Roemer zette de wieken in beweging, liet zich uitgebreid informeren over de geschiedenis van de Schermer molens en wierp zich zelfs nog even op als 'reporter ter plaatse'.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl