ACN Apotheek Stad van de Zon in Heerhugowaard is derde geworden in de verkiezing Beste Apotheken van Nederland. Ruim 200 apotheken schreven zich in voor het jaarlijkse onderzoek van AMP. De beste drie krijgen een raamsticker om hun positie aan te tonen én een grote taart.

Apotheken die meedoen aan het Onderzoekprogramma Kwaliteit Apotheken (OKA) worden per jaar zes keer bezocht door waarnemers, waarvan een aantal 'under cover'. De kwaliteit van de zorg en de dienstverlening worden gecontroleerd, maar ook de klantvriendelijkheid, adviezen, wachttijden en de privacy van de klanten. De apotheken betalen het onderzoek zelf, ook omdat ze zo goed inzicht krijgen in wat goed gaat of juist beter kan.

De waarnemers vroegen onder andere informatie over voorgeschreven medicatie tegen hoge bloeddruk en bloedverdunners, maar er waren ook casussen rond zelfzorg bijvoorbeeld bij kniepijn, buikklachten en irritatie door de eikenprocessierups. Voor de jaarranking tellen alleen de zelfzorgcasussen mee. (foto: Google)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl