In de nacht van donderdag op vrijdag zijn vier mannen, waaronder een 25-jarige Alkmaarder, in Opmeer langs de kant gezet en aangehouden vanwege heling. De politie had het eigenlijk alleen gemunt op één van de vier in de auto, maar bij het vinden van politiekleding aan boord zijn ze allemaal opgepakt. De vier zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Het balletje kwam aan het rollen door een fikse aanrijding in Hoogwoud tussen een auto en een vrachtwagen. Tijdens de afhandeling had de automobilist gevraagd of hij het mobieltje van de chauffeur even mochten lenen. Even later werd de 29-jarige Opmeerder opgepikt en stapte in zonder de telefoon terug te geven. Toen de politie zijn auto controleerde, bleek bovendien dat hij geen geldig rijbewijs had én geen autoverzekering.

De politie ging op zoek naar de auto waarmee de verdachte was opgehaald. Rond 01:00 uur werd de auto gespot op de N241 in Opmeer en aan de kant gezet. De agenten hielden de verdachte aan, maar toen ze de auto controleerden en politiekleding aantroffen, hebben ze ook de andere drie inzittenden opgepakt, waaronder de 25-jarige Alkmaarder.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl