Tijdens de lockdown was er beklag van prostituees geen corona-steun kregen van gemeente Alkmaar. GroenLinks stelde vragen over hoeveel sekswerkers bijstand of TONK-steun hebben gekregen en hoeveel er afgewezen zijn, maar Halte Werk noteert het beroep bij registratie niet. Dat antwoordde burgemeester Emile Roemer namens het college. Hij schreef ook dat het recht op bijstand niet afhangt van de beroepscategorie.

Eerder stelde het college ook al aan dat prostituees niet achtergesteld werden bijvoorbeeld bij TOZO-aanvragen, en dat eventuele afwijzing te maken had met de Participatiewet. Die dicteert dat de aanvrager niet langer dan 28 in het buitenland verblijft. Veel prostituees gingen terug naar hun land van herkomst om bij hun familie te zijn.

GL-Alkmaar vroeg ook of het college zich heeft op illegale prostitutie door de lockdowns. Roemer laat hierop weten dat hij en de wethouders wel vermoeden dat dit gebeurde, maar dat er geen gegevens over zijn. Ook het Gezondheidscentrum van de GGD heeft hier geen zicht op.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl