00:00
55
00:00

Een volledige Kaasmarkt zit er nog even niet in, maar vrijdagochtend werd al wel een poging gedaan om de sfeer er alvast in te krijgen. En dat lukte uitstekend. Lachende gezichten bij zowel verstokte Alkmaarders als bij diverse toeristen waren daar het bewijs van. Die laatste categorie kon het bijzonder waarderen toch nog íets mee te pikken van Alkmaars' kaashistorie: "Tsja, Corona hè. Maar je ziet die bootjes en die grachten hier, ja dat is gewoon top!"

Maar ook voor de hoofdrolspelers is het weer een bijzondere ervaring. "We hadden het er net nog over dat het zo bizar is dat het al weer twee jaar geleden is dat er een echte kaasmarkt was. En dan vandaag de eerste dag dat we weer met de bootjes mogen, we hebben er echt zin in", zo laat één van de kaasmeisjes Alkmaar Centraal weten.

Of er dit jaar nog een echte Kaasmarkt komt is nog maar de vraag en hangt af van allerlei factoren. Kaasvader Willem Borst houdt de moed er in: "Het zou het mooiste zijn als we dit jaar nog een Kaasmarkt kunnen houden. We hopen dat alles in september weer op groen gaat en dat we dan nog vier of vijf markten kunnen houden."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl