00:00
55
00:00

Burgemeester Peter Rehwinkel en een aantal inwoners hebben een video opgenomen voor de 4 mei herdenkingen. In de video vertellen zij wat vrijheid voor hen betekent.

De herdenkingen op 4 mei in de verschillende kernen van de gemeente Bergen moeten vanwege corona opnieuw aangepast plaatsvinden. De herdenkingen dinsdagavond in Egmond aan Zee, Egmond-Binnen en Egmond aan den Hoef vinden plaats met een beperkt gezelschap. Een lid van het Comité 4 Mei legt samen met een vertegenwoordiger van het college een krans bij het oorlogsmonument.

Dit jaar is er, net als in 2020, geen stille tocht en gezamenlijke herdenking bij het oorlogsmonument Zijpersluis. Ook is er geen bijeenkomst op de algemene begraafplaats van Schoorl bij de vier geallieerde oorlogsgraven. In de loop van de dag legt het Comité hier bloemen samen met een bestuurder van de gemeente Bergen. Iedereen is uitgenodigd om op een zelf gekozen moment op deze dag bloemen te leggen bij de monumenten.

Net als in 2020 is op 4 mei om 20.00 uur The Last Post vanuit de toren van het Witte Kerkje in Groet te horen, geblazen door Rob Snip. De heer Snip luidt zo het moment van stilte in om 19.58 uur en sluit het af om 20.02 uur.

Door de maatregelen rond covid-19 is het ook dit jaar niet mogelijk om een herdenkingsdienst in de Ruïnekerk te organiseren die voor publiek toegankelijk is. Ook kan kan de stille tocht naar de begraafplaats aan de Kerkedijk niet plaatsvinden. Er is daar ook geen kranslegging en korte herdenking.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl