Alweer tien jaar geleden liet Staatsbosbeheer een hoge trap nabij het Buitencentrum Schoorlse Duinen bouwen. Inmiddels is het hout op meerdere plekken rot en zijn een aantal treden zelfs verdwenen. Staatsbosbeheer wil de trap herbouwen met corten-staal zodat ie deze keer 40 jaar mee kan, maar daar is niet genoeg geld voor. Boswachter Patricia van Lieshout zette via buitenfonds.nl een actie op om 38.000 euro te in te zamelen, met overweldigend succes.

De beklimming van de totaal 249 treden (inclusief het vlakkere deel)  is een fikse uitdaging. Maar wie boven komt wordt beloond met een prachtig uitzicht over de polders en richting de zee. Dat is bezoekers van het duingebied blijkbaar wel wat waard. Dankzij 269 donateurs staat de teller al op 40.467 euro. Veel gulle gevers kochten een traptrede voor 165 euro, die ze straks kunnen herkennen aan een plaatje met hun naam erop.

"Alle beetjes helpen om de traptreden bij elkaar te sparen", schreef Van Lieshout bij de actie. "Als we in juli al het geld binnen hebben kunnen we de trap herstellen. We willen snel aan de slag om deze unieke ervaring weer perfect te maken."
Pin It
Bekeken: 1685x
https://ee.itk.ac.id/data/