Inwoners van Broek op Langedijk schieten de ondernemers te hulp die werden getroffen door de grote brand op zaterdagochtend. Er zijn crowdfundacties opgezet voor Natuurlijk A.S.T., BOL Profielcentrum en ook voor de fanatieke autobouwers Jaap Roest en Dennis Kos, die de loods ernaast huurden.

Hans en Anita Grevink lieten hun meubelbedrijf Natuurlijk A.S.T. in twaalf jaar tijd opbloeien. Ze doorstonden de lockdowns en mocht op 28 april eindelijk weer open, maar op 1 mei sloeg het noodlot in de ochtend toe. Ze hebben nog een zaak aan de Bijlestaal, waar een groot gedeelte van de buitenmeubels en meer staat, maar het verlies is natuurlijk gigantisch. 'In liefde voor Fam. A.S.T' schoot nog diezelfde dag te hulp. Op het moment van schrijven 10.852 euro verzameld via gofundme.com. Het streefbedrag is 40.000 euro.

Via doneeractie.nl zamelt Ricardo Plas geld in voor BOL Profielcentrum. Er is geen streefbedrag, maar via ’Help levenswerk BOL weer opbouwen’ is inmiddels 2.556 euro bijeen gebracht.

Laura Schlösser zet zich via gofundme.com in voor Jaap Roest en Dennis Kos. Zij huurden de loods naast Natuurlijk A.S.T. voor hun grote passie: auto's bouwen. Eén van hen werkte aan een compleet nieuwe auto en deze was bijna klaar om gekeurd te worden. De auto is gered maar alles wat er voor nodig is om hem af te bouwen ging verloren. De ander is gek van driftauto’s en daarvan is er eentje in vlammen op gegaan. Het duo verloor naast een driftauto onderdelen, gereedschap, een brug en een gloednieuwe aanhanger. Op dit moment is 2.410 euro ingelegd. Het streefbedrag is 40.000 euro.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl