Streekstad Centraal

Strandpaviljoen de Uitkijk in Egmond aan zee heeft zaterdag een formele waarschuwing gekregen van de gemeente Bergen voor de plaatsing en verhuur van ligstoelen op het strand. Twee handhavers kwamen om een proces-verbaal uit te schrijven, maar de eigenaren wisten dat uiteindelijk met veel praten te beperken tot de waarschuwing.

Volgens de handhavers staat in de noodverordening dat horecagelegenheden geen zitgelegenheid mogen bieden. Ze meenden dat het strandpaviljoen eerder al een waarschuwing had gekregen, maar eigenaar Ed Kraakman ontkende dat ten stelligste. De waarschuwing is zaterdag daarom alsnog uitgedeeld.

Volgens Kraakman is zijn dochter een paar weken geleden wel aangesproken door twee handhavers over de strandstoelen. De handhavers meldden dat die stoelen daar niet mochten staan. Dat werd betwist door de medewerkers van het strandpaviljoen."De regels van afstand houden wordt zeker nageleefd en zij en ik wezen ook naar de door de gemeente geplaatste banken die vol met publiek zaten bij gebrek aan terrassen. Daar zouden dan toch dezelfde regels moeten gelden? Anders wordt er met twee maten gemeten en is dat rechtsongelijkheid."

In een uitgebreid schrijven van de eigenaren van De Uitkijk dat door de bekende derper Sjef Kenniphaas op facebook werd geplaatst, maakt Ed Kraakman zich boos over de vele voorbeelden in het land waar niet wordt opgetreden tegen samenscholingen. "De Horeca is blijkbaar een makkelijke prooi en het voelt alsof zij het virus hebben bedacht, zo zwaar worden zij gestraft". Hij richt bovendien zijn pijlen op de field labs, de proefevenementen waar de overheid bijna een miljard euro voor wil uittrekken. 'Maak dan ook maar field labs van de terrassen', is zijn advies aan de lokale overheid. (foto: Sjef Kenniphaas)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl