Streekstad Centraal

Sudi van basisschool An Nasr in Alkmaar is een van de winnaars van de provinciale Kinderpersconferentie met gedeputeerde Zita Pels. Volgens de mediatrainers had ze goed geluisterd naar de uitleg over hoe een interview af te nemen en een kort maar krachtig persbericht te schrijven. De andere winnaars waren het duo Merel en Florine van een basisschool uit Zandvoort.

Nadat twee woordvoerders van de provincie op de An Nasr en de Zandvoortse school uitleg hadden gegeven over verslaggeving, stelden de leerlingen via videoverbinding pittige persvragen aan gedeputeerde Zita Pels van financiën over omgaan met geld. Maar er werden meteen ook vragen gesteld over andere onderwerpen, zoals het klimaat en of het provinciebestuur wel de diversiteit van samenleving weerspiegelt. Uit de elf ingezonden persberichten die daarna werden opgesteld, kozen de woordvoerders die van Sudi en het duo Merel en Florine.

Over Sudi zeiden de woordvoerders: “Ze heeft een leuke kop bedacht en daarin beide scholen genoemd. Er is ook aandacht besteed aan een leuke foto en mooie opmaak. Het bericht is een afspiegeling van de Kinderpersconferentie en het interview. Je ziet duidelijk dat ze de tips van de jury goed heeft gebruikt”. Bovendien sloeg ze de spijker op de kop door te vermelden dat het leuk was geweest als de Kinderpersconferentie fysiek had kunnen plaatsvinden. “Maar helaas moest het echt digitaal. Gelukkig mocht dat de pret niet drukken!”

De volledige persberichten zijn te vinden via noord-holland.nl/Actueel. (foto: Provincie NH)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl