Streekstad Centraal

Slangen Staal BV uit Gouda heeft een kort geding verloren, dat het bedrijf had aangespannen tegen Stadswerk072 over de aanbesteding van groot onderhoud aan de Rootorenbrug, in de Bierkade over het Luttik Oudorp. De rechter deelt niet de mening van het bedrijf dat het werk aan het Goudse bedrijf had moeten worden gegund.

Stadswerk072 had het groot onderhoud aan de Rootorenbrug als beheerder van de openbare ruimte en infrastructurele werken in de gemeente Alkmaar Europees aanbesteed. De opdracht werd daarna gegund aan Machinefabriek Emmen (MFE). Die wilde het werk aan de aandrijving en technische installaties aannemen voor bijna 420.000 euro. Dat bleek de laagste inschrijving. Slangen Staal viste achter het net en stapte naar de rechter.

Volgens Slangen Staal had MFE moeten worden uitgesloten, omdat de inschrijving niet via de digitale kluis van aanbestedingsplatform Tenderned was ingediend. Dan was het project aan de eisende partij gegund en niet aan het bedrijf uit Emmen.

Volgens de rechter is er een geldige uitslag van de aanbesteding. De inschrijving kwam via de mailbox van Tenderned binnen. Die was toen compleet en tijdig binnen. Er zijn tussendoor ook geen wijzigingen aangebracht. Volgens de rechter is dit toegestaan en leidt dat tot een geldige inschrijving. Concurrenten ondervonden geen nadeel van de alternatieve verzendwijze.

De werkzaamheden aan de Rootorenbrug staan tussen half november en medio februari 2022 in de planning. Het wegverkeer over de Bierkade kan dan overdag gewoon van de brug gebruik blijven maken: eventuele afsluitingen vinden 's nachts plaats. Mogelijk zijn er op sommige dagen wegversmallingen. Brugopeningen zijn tijdens de werkzaamheden tijdelijk niet mogelijk.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl