Streekstad Centraal

Het woningbouwplan op de velden van het voormalige BSV-sportpark en een deel van het terrein van De Beeck heet voortaan 'Parck De Beeck'. Er is plek voor 110 appartementen en 42 grondgebonden woningen. Woningcorporatie KennemerWonen gaat 76 appartementen met een sociale huur verhuren. Nog eens 44 appartementen  krijgen een betaalbare huur voor middengroepen. De overige 32 woningen met een tuin gaan in de verkoop voor prijzen tot 4 ton.

Het ontwerp bestemmingsplan ligt sinds vrijdag ter visie. De gemeente Bergen is bij monde van wethouder Valkering tevreden over het resultaat: "Door in alle rust goed te luisteren naar de geluiden van omwonenden en belanghebbenden leggen we nu een plan ter visie dat echt voelt als een win-win. Een flink aantal betaalbare woningen erbij, en een plan dat qua inrichting en duurzaamheid ook mooi aansluit bij de omgeving.”

In de noordwesthoek van het plan zijn vijf appartementengebouwen van drie bouwlagen ingetekend met elk 22 appartementen. De woningen met een tuin komen voornamelijk in de zuidoosthoek nabij de Kerkedijk en Oudburghweg. De nieuwe wijk wordt groen en waterrijk ingericht.

Het bestemmingsplan voor het BSV-terrein ligt vanaf 26 maart digitaal ter inzage via ruimtelijkeplannen.nl. Om een zienswijze in te dienen krijgt iedereen zes weken de tijd. Voor de zomer wordt het daarna voorgelegd aan de gemeenteraad.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl