Gemeente Bergen heeft vrijdag het bestemmingsplan voor woningbouw op het Delversduin in Egmond aan den Hoef ter visie gelegd. Het moet de bouw van maximaal 162 woningen mogelijk maken. Ontwikkelaar BPD heeft een plan gemaakt om hier woningen te bouwen, waarvan de helft uit vrije sector koopwoningen bestaat. Twintig procent is bedoeld voor betaalbare huur of koop en 30% wordt gebouwd als sociale huurwoning.

De projectontwikkelaar meent dat er goed rekening is gehouden met met de huidige bewoners in de omgeving. De nieuwe woningen komen met de achterkant naar de achterkant van de bestaande woningen. Bovendien komt er achter de tuinen van de woningen een groenstrook om het woongenot van de bestaande bewoners maximaal te beschermen. Daarnaast is het plan zo ontworpen dat de woningen vanaf de duinen gezien alleen van de voorkant zichtbaar zijn. Aan de voorkant kunnen geen auto’s worden geparkeerd. Ten noorden en westen wordt het plangebied vrijgehouden voor duin.

De plannen voor de woningen in Delversduin zijn volgens wethouder Valkering een belangrijk deel van de oplossing voor de leefbaarheid van de dorpen. “Het ontwikkelen van nieuwe woningen voor starters en (jonge) gezinnen is daarin essentieel. Belangrijke en noodzakelijke winkels en voorzieningen kunnen hierdoor op termijn ook blijven bestaan. Dit is de belangrijkste manier om de kernen op de langere termijn vitaal te houden.”

Het bestemmingsplan voor Delversduin ligt vanaf 26 maart gedurende zes weken digitaal ter inzage via ruimtelijkeplannen.nl. Om een zienswijze in te dienen krijgt iedereen zes weken de tijd. Voor de zomer wordt het daarna voorgelegd aan de gemeenteraad.
Pin It
Bekeken: 1960x
https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/