Streekstad Centraal

In Heerhugowaard en Langedijk was de Landelijke Opschoondag een groot succes. Zo'n 500 inwoners van alle leeftijden maakten met een gratis grijper een Opschoon-Ommetje in hun eigen omgeving of bijvoorbeeld in het Geestmerambacht. Vele 'Zappers' (zwerfafvalpakkers) hebben foto's van zichzelf gemaakt. De leukste foto's komen op de Facebookpagina 'Ik ben zapper'. Gemeenten Heerhugowaard en Langedijk willen doorpakken en starten binnenkort een zwerfafvalopruimcampagne.

Speciale aandacht mag wel uitgaan naar de kinderen van De Helix en De Kleine en Grote Beer in Heerhugowaard, en van meerdere BSO’s in Langedijk. Mede doordat ze door corona weinig activiteiten hebben door corona, waren de kinderen zaterdag fanatiek bezig. Vooral bij de berenschool. Juf Diane Radsma: “Ik ben zo trots, want ze werkten enorm goed samen. Het was de bedoeling dat we een half uur naar buiten gingen maar we zijn een uur op pad geweest”. Er was ook een vondst die de kinderen maar wat interessant vonden: een vogelschedeltje. Diane liet ze het schedeltje zo goed mogelijk natekenen. En omdat een aantal kids hondenpoep onder hun schoenen kregen, schreven ze een brief aan burgemeester Blase om hiervoor samen een oplossing te vinden.

De gemeenten smeden het ijzer nu het nog heet is met de campagne ‘Ik ben Zapper omdat….’. Iedereen die zich aanmeldt krijgt een gratis grijper, ontvangt het hele jaar door informatie over winacties, campagnes en activiteiten en kan  ‘Zapper van de maand’ worden. Recreatieschap Geestmerambacht voert net als vorig jaar ook weer campagne.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl