De VVD leverde in Langedijk 1,8% aan stemmen in tijdens de Tweede Kamerverkiezingen op woensdag, maar de liberalen blijven met 26,7% het aan kop. D66 verstevigde zijn tweede positie door met 2,4% te stijgen naar 14,9%. Op plekken drie en vier blijven staan CDA en PVV, ondanks verliezen van 1,5%.

FvD is de grote winnaar en komt met 4,4% winst uit op plaats vijf, ten koste SP (-1,8%), PvdA (0,5%) en grote verliezer GroenLinks (-4.3%). Nieuwkomers JA21 en Volt deden het aardig met respectievelijk 2,8% en 1,8% van de stemmen.

Ook in Alkmaar, Heerhugowaard en Bergen bleef VVD de grootste en versterkte D66 zijn tweede plaats. In deze drie gemeenten is de nummer drie echter de PVV. In Heerhugowaard was dat voorheen het CDA.

Op basis van de exitpolls van Ipsos zijn VVD (36) en D66 (24) de grootste partijen van Nederland, gevolgd door de PVV (17) en CDA (15). Nieuwkomers in de Tweede Kamer zijn Volt (3) en Ja21 (4). (beeld: ANP)
Pin It
Bekeken: 1614x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/