Streekstad Centraal

De Nauertogt, de weg die Koedijk-Noord verbindt met de Schagerweg, gaat dit voorjaar op de schop. Binnen enkele weken krijgen omwonenden informatie over de geplande werkzaamheden tussen de Kanaaldijk en de Dijk- en Waardpad in Koedijk. De aannemer begint in april of mei.

Het bestaande fietspad aan de noordzijde van de Nauertogt wordt verplaatst naar de zuidzijde. Om ruimte te maken in het huidige profiel wordt daarom de huidige rijbaan van de Nauertogt in noordelijke richting verlegd. Het verbeteren van de verkeersveiligheid staat centraal.

Koedijkers kijken al heel lang uit naar de herinrichting. Eerder was er verontwaardiging toen werkzaamheden aan de Nauertogt beperkt bleven tot het oostelijke deel nabij de entree van recreatiegebied Geestmerambacht en de nieuwe natuurbegraafplaats.

Tijdens een bewonersavond in augustus vorig jaar kwam naar voren dat het 's avonds een erg donkere weg is. In de buitengebieden wordt geen verlichting aangebracht; wel wil de gemeente Langedijk na aanleg onderzoeken worden hoe intensief de nieuwe weg wordt gebruikt. Mogelijk wordt daarna gekozen voor ’accentverlichting’ bij de diverse uitritten. Er loopt bovendien nog een onderzoek naar nieuwe technieken met lichtgevende verf die aangebracht kan worden op het fietspad.

De aanpak van de Nauertogt is naar voren gehaald toen bleek dat er veel kritiek was in Koedijk op het feit dat de wegwerkzaamheden aanvankelijk beperkt bleven tot het oostelijke deel. Het wakkerde gevoelens aan dat Koedijk beter helemaal bij Alkmaar kon worden gevoegd, in plaats van deel uit te blijven maken van een fusiegemeente Heerhugowaard/ Langedijk. Die kritiek aan het adres van wethouder Nils Langedijk bleek niet aan dovemansoren gericht.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl