Het is alweer even stil rond de 'billenmepper', oftewel de fietser die minimaal 25 vrouwen in Alkmaar op de billen sloeg. Maar mogelijk was hij recent weer op zoek naar slachtoffers. "Ik weet gewoon zeker dat ik hem zag fietsen", vertelt slachtoffer Linda tegen mediapartner NH Nieuws. Dat was twee weken geleden op het Achtergeestpad, waar ze zelf nota bene twee keer werd gegrepen. Linda fietste achter de man aan en belde de politie, maar na controle vonden agenten onvoldoende aanleiding om hem aan te houden.

Sinds Opsporing Verzocht precies een maand geleden aandacht besteedde aan de reeks aanrandingen, hebben zich geen nieuwe slachtoffers meer gemeld. Vermoedelijk was de fietsende man dus alleen actief van september tot november, met een pauze tussendoor toen er veel publiciteit was. De laatste keer was dinsdag 17 november. Niet in de Rekerhout of op het Achtergeestpad, de favoriete plekken van de billenmepper, maar op het fietspad langs de Hertog Aalbrechtweg.

Linda fietste via het Achtergeestpad naar huis en weet zeker dat de dader voorbij kwam rijden. "Hij fietste me tegemoet en toen ik in zijn ogen keek, wist ik het zeker". De 26-jarige Alkmaarse is een van de weinigen die een idee heeft van hoe de dader eruit ziet. Ze was op 26 september twee keer kort achter elkaar de klos, en toen ze haar vriend belde heeft die de dader nog gezien en een korte woordenwisseling met hem gehad. Bovendien droeg de tegenligger een zwarte capuchon en reed op een zwarte opoefiets, net als tijdens diverse aanrandingen.

Linda twijfelde geen moment, keerde om en ging in de achtervolging tot hij een woonwijk inreed. "Het was best spannend, want als hij zich zou omdraaien, zou hij me zien. Dus ik was aan het fietsen en de politie aan het bellen tegelijk". De politie kwam met twee auto's en een motor om de man te zoeken. Na de agenten gesproken te hebben is ze naar huis gegaan. Linda kan nog altijd boos worden om de aanrandingen. "Gewoon het lef dat iemand je zomaar aanraakt. Ik zou het liefst gewoon in dat park gaat lopen om hem eigenhandig te pakken."

De politie bevestigt de zoektocht twee weken geleden. "Wij hebben inderdaad iemand staandegehouden, nadat er een melding kwam dat er iemand die voldoet aan het signalement een woonwijk in fietste", aldus woordvoerder José van Dijk tegenover NH. Ze benadrukt dat alleen om identificatie is gevraagd, de man is niet als verdachte aangehouden. "Daar was op dat moment geen aanleiding toe. Wel nemen we het mee in het politieonderzoek."

Volgens Van Dijk is het achterhalen van de dader lastig, vanwege het signalement beperkt is. "Een zwarte hoodie, een zwarte fiets, maar zo zien heel veel mensen eruit. We hopen toch nog wat meer persoonseigen kenmerken te krijgen". Linda zelf had het eerder over een man van 20 tot 25 jaar oud met donker haar en "echt een nerdy uiterlijk".

Een ander slachtoffer van de aanrander, zij werd ook op het Achtergeestpad gegrepen, laat weten nog steeds hetzelfde rondje te doen. Maar zegt de Alkmaarse: "Ik blijf wel de hele tijd alert. Alleen heb ik niets meer vernomen van iemand, dat hij weer iemand heeft lastig gevallen. Misschien is het voorbij."
Pin It
Bekeken: 2239x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/