Gemeente Langedijk en Heerhugowaard zijn op zoek naar slachtoffers van de 'toeslagenaffaire'. De Rijksoverheid heeft aangegeven dat 23 gezinnen uit buurgemeente Alkmaarse getroffen waren door de ontspoorde fraudejacht van de Belastingdienst. De Tweede Kamer houdt nu twee weken lang verhoren onder ede over de affaire. Onder andere premier Mark Rutte en PvdA-leider Lodewijk Asscher moeten verschijnen.

Nadat in 2013 aan het licht kwam dat een groep Bulgaarse arbeidsmigranten op grote schaal fraudeerde met toeslagen en uitkeringen, greep de Belastingdienst hard in. Veel te hard ook, want als er iets niet goed bleek te zijn ingevuld bij de aanvraag, dan gebeurde dat de kindertoeslag al werd stopgezet voordat ouders konden reageren, en geen tweede kans kregen om alsnog de juiste informatie aan te leveren. Ook met de periode van terugvordering was men rigoureus, waardoor er soms tienduizenden euro's terugbetaald moest worden. Bovendien zou er op diverse wijzen onrechtmatig gehandeld zijn.

Gedupeerde ouders in Heerhugowaard en Langedijk kunnen zich melden via telefoonnummer 14072 (Alkmaar, vraag naar Halte Werk) of een bericht sturen via haltewerk.nl/contact. (foto: Pexels / Skitterphoto)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl