Wie alpaca's wil knuffelen, hoeft niet meer af te reizen naar de hoogvlakten van Ecuador, Bolivia, Chili, Uruguay of Peru. Aan de Hoeverweg in Egmond aan den Hoef zijn Dave Rickli en Carlijn Grobben een ecologische boerderij begonnen met alpaca's. Maandag 22 juni om 17 uur gaat de website online. Vanaf dat moment kunnen de eerste knuffelsessies gereserveerd worden.

Dave en Carlijn volgen met deze stap in hun leven een lang gekoesterde droom. Ze komen oorspronkelijk uit Tilburg. De familie van Dave ging vaak naar een vakantiehuisje van oma in Egmond-Binnen. Zowel Dave als zijn broer werden verliefd op de omgeving. Na 2,5 jaar reizen over de wereld besloten de broers drie hectare grond te kopen aan de Hoeverweg om die droom te realiseren. Met zijn vriendin wil hij teambuilding voor bedrijven aanbieden, maar ook dagbesteding op de boerderij, wandelingen naar het strand en het Heilooërbos, en hightea's tussen de kudde.

Het begin van een grote alpaca-gemeenschap is er met zes mannetjes, waaronder Pablo Picasso, Don Juan, Patron en Nacho. Iedere alpaca heeft een eigen karakter. Deze zomer arriveert het vrouwelijk gezelschap: drie merries met drie dochters. Uiteindelijk moet de kudde uitgroeien tot zo'n 60 alcapa's.

Dave raakt telkens weer vertederd door de wollige berglama's: "Alpaca's zijn nieuwsgierige, baldadige dieren maar ze zijn heel zachtaardig. Al onze alpaca's hebben verschillende karakters. Dat maakt het leven hier op de farm heel interessant."

Na de eerste publiciteit hebben ze aardig wat aanmeldingen binnen van vrijwilligers voor de dagbesteding. Toch zoeken ze nog versterking voor allerlei klusjes: de dieren of moestuin verzorgen of wol spinnen en verwerken. Dave en Carlijn roepen iedereen op die wat in huis heeft en het leuk zou vinden om te helpen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Pin It
Bekeken: 2127x
https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/