Vrijdagochtend heeft Frank Breedijk uit De Weere de eerste lading van 200 mondmaskerclips naar het Noordwest Ziekenhuis in Alkmaar gebracht. De clips komen van zijn eigen 3D-printer, twee printers op Texel en eentje in Hilversum. Hij doet mee aan een initiatief van Makers4All, een makersplatform dat oproept tot het maken van diverse soorten medische beschermingsmiddelen.

Van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord begreep Frank dat er behoefte is aan clips, zodat mondkapjes met (te) ruime elastieken door iedereen gebruikt worden. Dat is nu niet altijd het geval. Bovendien scheelt het irritatie achter de oren. Frank houdt nog even een slag om de arm: "Waarschijnlijk gaat het helpen, maar het is nog niet uitvoerig getest".

De op Texel wonende Jolanda helpt ook mee. Zij had twee 3D-printers non-stop draaien en leverde de kapjes 's ochtends bij Frank af, zei hij tegen mediapartner NH Nieuws. Daarna ging ze meteen weer op dezelfde boot terug, want die vaart nu veel minder. En vanavond rijdt hij zelf op en neer naar Hilversum om nog zo'n 60 clips op te halen.

Makers4All biedt links naar de specificaties voor het maken van de clip, maar ook (delen van) plastic gezichtsschermen en stoffen mondkapjes. (foto: thingiverse.com)

 
Pin It
Bekeken: 4688x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/