Jeugdzorginstelling Parlan heeft financiële problemen, zo meldt mediapartner Noordkop Centraal. Volgens het NHD ligt het probleem bij de gesloten jeugdzorg Transferium in Heerhugowaard, dat kampt met leegstand doordat achttien gemeenten in Noord-Holland Noord zijn overgestapt naar Horizon Jeugdzorg. Parlan krijgt hierdoor de exploitatie niet rond.

Parlan kreeg van de achttien gemeenten een bedrag van maximaal 4,6 miljoen euro als compensatie voor het inkomstenverlies. Deze afspraak stopt per 1 januari 2020. De jeugdzorginstelling heeft deze gemeenten gevraagd de regeling met nog een jaar te verlengen maar dat verzoek is afgewezen.

De betreffende gemeenten gaan wel de financiële positie van Parlan onderzoeken om te bezien wat financieel nodig is om de instelling overeind te houden. Parlan is actief in 26 Noord-Hollandse gemeenten. Een faillissement zou grote gevolgen kunnen hebben voor de jeugdzorg in de provincie. (Foto: archief)
Pin It
Bekeken: 3144x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/