Het merendeel van de inwoners van Sint Pancras en Koedijk wil bij Alkmaar horen. Toch blijft Langedijk inzetten op een fusie met Heerhugowaard inclusief deze twee dorpen, zo blijkt uit het herindelingsontwerp dat inmiddels aan raadsleden is gepresenteerd. Aan de vergadertafel in het Provinciehuis was het echter Alkmaar dat te kennen gaf dat de twee dorpen van harte welkom zijn bij Alkmaar.

Daar zou dan een grenscorrectie voor nodig zijn waar de twee fusiepartners niet snel mee zullen instemmen. Zonder Koedijk en Sint Pancras blijven er voor de nieuwe gemeente minder dan 80.000 inwoners over, net te weinig om  als gemeente een vuist te kunnen maken richting overheid. Een grenscorrectie kan echter ook eenzijdig opgelegd worden door Den Haag. De landelijke politiek kijkt inmiddels mee en wordt door Alkmaarse partijgenoten op de hoogte gehouden van de fusiepraktijken.

"We moeten wel door met elkaar, maar dat is uiteraard een "two-way street"", twittert fractievoorzitter John van der Rhee van de Alkmaarse VVD. Van der Rhee stookt het vuurtje via social media inmiddels flink op. Op 8 oktober staat het herindelingsontwerp op de agenda bij de gemeenteraadsvergaderingen in Heerhugowaard en Langedijk. "Dat is notabene op de dag dat Alkmaar het ontzet viert", vertelt Rob Planken van de Dorpsraad Sint Pancras. "Hoe kunnen ze het bedenken?"

Pancrassers die niet met Heerhugowaard willen fuseren zijn niet van plan de strijd op te geven. "We worden weleens vergeleken met de Galliërs uit de strips van Asterix en Obelix. We hebben nog wat geheime ingrediënten voor onze toverdrank. Deze strijd gaan we winnen", laat Planken alvast weten.
Pin It
Bekeken: 3388x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/