Begrafenisondernemer Dunweg heeft een vergunning gekregen van de gemeente Alkmaar voor de aanleg van een begraafplaats in het Geestmerloo, ten zuiden van het Geestmerambacht, in Koedijk. Niet iedereen is het daar mee eens. Een groot deel van het gebied is volgens tegenstanders niet geschikt voor een natuurbegraafplaats vanwege een te hoge grondwaterstand.

Dunweg is van plan een begraafplaats aan te leggen met ruimte voor 5500 graven en 1650 urnen. Tegenstanders kloppen aan bij de Raad van State en hebben hun bezwaren voorgelegd bij de hoogste bestuursrechter. Alleen deze kan de verleende vergunning intrekken. De rechter doet over ongeveer zes weken uitspraak.

Voor de aanleg van de begraafplaats moet het Hoogheemraadschap ook nog een watervergunning toekennen. Pas als deze afgegeven is kan de elf hectare grond opgehoogd worden. De ophoging is nodig zodat de graven niet in aanraking komen met het grondwater.
Pin It
Bekeken: 3758x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/