Van 13 mei tot en met 2 juli exposeert glaskunstenaar José de Visser uit Sint Pancras bij Hortus Alkmaar.  De expositie is grotendeels in de tuin, maar er worden ook objecten getoond in de kas. De officiële opening is op zaterdag 13 mei om 15.30 uur.

José de Visser werkt al lang met glas. Ze begon met glas-in-lood, maar werkt nu vooral met 'glasfusing', het smelten van stukken gekleurd glas. José heeft speciaal voor deze expositie veel kleurige objecten gemaakt die met de natuur te maken hebben, zoals insecten, libellen, vlinders en vogels plus een mooie collectie halssieraden.

Onlangs heeft José drie oude glas-in-loodramen gerestaureerd voor Hortus Alkmaar. De ramen zijn in 1949 vervaardigd door de bekende, in Bergen geboren glazenier Willem Bogtmans. De ramen, met beeltenissen van verschillende planten, zijn nu in volle glorie te bewonderen in het bezoekerscentrum.

Kijk voor meer informatie op hortusalkmaar.nl en op glashelderglas.nl.

Pin It
Bekeken: 3769x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/