De fietsoversteekplaatsen bij de rotonde van de Zeswielen en de kruising Rekerdijk/Frieseweg worden veiliger gemaakt. De werkzaamheden aan de rotonde beginnen in juli, meldt het NHD. Wanneer de kruising wordt aangepast is niet vermeld.

Bij de rotonde Zeswielen - Hertog Aalbrechtweg worden overstekende fietsers soms (te) laat opgemerkt. Met name voor automobilisten die net de rotonde af rijden is het extra opletten geblazen met fietsers die van beide kanten kunnen komen. Daarom wordt het fietspad wat meer van de rotonde af gelegd. Daarnaast wordt de aansluiting van het fietspad aan de noordzijde iets verlengd, zodat eerder duidelijk is wie afslaat om over te steken. De gemeente, Fietsersbond en politie zijn te spreken over de aanpassing. Voor de geraamde investering van € 70.000 wordt subsidie bij de Provincie aangevraagd.

Voor de kruising met de Rekerdijk was een eerder voorstel van Leefbaar Alkmaar afgewezen, maar het nieuwe plan krijgt groen licht van de verkeersdeskundigen. Er worden haaientanden voor het fietsverkeer geplaatst en waarschuwingsborden voor het autoverkeer. De oversteekplaats aan de zijde Frieseweg wordt verbreed zodat meer fietsers zich hier kunnen opstellen en ook wordt groen gesnoeid voor meer overzicht.

Pin It
Bekeken: 4477x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/